Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kamp Alpha 2021 gaatverder waar Kamp Alpha 2020 is gestopt

Samuel Derous 09 juni 2021 Auteur
Kamp Alpha 2021 gaat verder waar Kamp Alpha 2020 is gestopt. De shock over het feit dat iemand een jaar voor het begin van de pandemie rond Corona een boek schrijft over een pandemie, die eigenlijk al snel een complottheorie zou kunnen zijn, is er nu natuurlijk wel af. Je merkt dan ook enkele dingen die beschreven staan die ze uit de Pandemie van Corona heeft meegenomen. Dat maakt het lekker nog actueler. Arjen is uit het ziekenhuis, waarin hij was beland op het einde van Kamp Alpha 2020, maar er is iets vreemds met hem aan de hand. Net zoals met de zuster van Maan trouwens. Hij herinnert zo weinig en zijn rebels gedrag en vraagtekens lijken te worden onderdrukt. Heeft het sapje dat hij elke dag graag drinkt er iets mee te maken? We worden via verschillende beelden opnieuw in het leven geworpen van verschillende personages, ook enkele nieuwe, die vaak precies iets lijken te hebben met het complot. Zo zijn Maan en haar zuster dochters van de eerste minister die een voorname ontwerper is van het complot, Lisette blijkt de dochter te zijn van de baas van het kamp... Alles valt dus in zijn plooi, maar het wordt nooit voorspelbaar of maar al te toevallig.

Suzanna Esther schrijft mooi en dan kom je met veel weg, denk ik. Zo vind ik Kamp Alpha 2021 een beetje traag (en het is duidelijk dat er nog een vervolg op moet komen), maar het stoort niet omdat het wel spannend blijft en Suzanna Esther haar woorden en zinnen afweegt zodat er nooit een zin of woord teveel in staat.
De personages zijn de kracht van het verhaal, dat was al zo in Kamp Alpha 2020, maar in dit vervolg is dat nog veel meer het geval. Zij dragen het verhaal. Vooral met Lisette voel je enorm mee omdat het vaak lijkt alsof zij nog de enige is die zich echt vragen stelt over het kamp. Tegelijk met Maan trouwens, een jong meisje waarop je meteen verliefd wordt, juist omdat ze echt zo jong overkomt: naïef, met haar hart op de tong, maar o zo lief.

Kamp Alpha 2021 is dus zeker een aanrader en zou eigenlijk wat meer aandacht mogen krijgen. Let wel, ik zou aanraden om eerst Kamp Alpha 2020 te lezen, omdat dit boek er een direct vervolg op is, de personages worden dus niet meer geïntroduceerd en het verhaal begint ergens in het midden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Samuel Derous

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!