Niet zo'n fan van korte verhalen

Samuel Derous 13 januari 2025 Auteur
Ik ben niet zo'n grote fan van korte verhalen... Meestal hebben ze de neiging mij een beetje op mijn honger te laten zitten. Wat Stephen King betreft lees ik ze over het algemeen wel, omdat ik natuurlijk een fan van Stephen King ben, maar ik zal ze helaas altijd minder quoteren dan zijn romans. Wat vele mensen soms Stephen King verwijten, vind ik juist één van zijn verdiensten, namelijk het uitgebreid uitschilderen van zijn personages en de vele plottwists. Dat kan natuurlijk allemaal niet in een kortverhaal, al is de benaming kortverhaal bij Stephen King natuurlijk wel vrij relatief, want er staan ook verhalen in van zo'n tweehonderd pagina's... Dat is voor veel schrijvers al bijna een roman.
Wat je natuurlijk ook hebt met een bundel kortverhalen is de verscheidenheid aan kwaliteit. Je hebt een prachtig stukje literatuur gelezen en dan kom je in een verhaal dat je maar bagger vindt.
Eén van de mooiste verhalen in deze bundel vind ik het verhaal "Danny Coghlins nare droom" waar je in de psyche wordt gedropt van een mens die alleen maar wil helpen. Anderzijds is dan weer het eerste verhaal bijna slaapverwekkend. Zo zie je maar, voor elk wat wils in een bundel kortverhalen, maar geef me dus toch maar een volwaardige roman.

Meer recensies van Samuel Derous