gruwelijke aanrader!
Het team van FBI-agente Smokey Barret is gespecialiseerd in het opsporen van seriemoordenaars. Bij de laatste zaak is Smokey er echter niet ongeschonden uitgekomen, zowel fysisch als psychisch. Ze is verminkt en verloor bovendien haar man en dochtertje. Zij is tijdelijk met verlof, maar wanneer haar beste vriendin vermoord wordt door een seriemoordenaar gaat ze vlugger aan het werk dan voorzien.
In het begin van het boek is er heel wat aandacht voor de personages en krijg je een goed beeld wat er gebeurd is met Smokey. Het is dan ook wat afwachten tot de eerste actie(s). Je krijgt echter wel een heel goed beeld van hoe het team werkt en wat de specialisaties zijn van elk lid van het team. Hoe ze zich proberen te verplaatsen in het hoofd van een seriemoordenaar en welke technieken ze gebruiken.
En deze moordenaar gaat gruwelijk te werk, bovendien is dit vaak heel expliciet beschreven. De zaak wordt zowel voor Smokey als haar teamleden persoonlijk want de moordenaar daagt hen uit. En dit werkt heel goed om de spanning op te bouwen. De jacht op de seriemoordenaar heeft alle prio en wordt heel goed beschreven. De vaart zit erin en las voor mij heel vlot. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en maakt graag gebruik van vakjargon, ook afkortingen.
De stilte van de hel is het debuut van Cody Mcfadyen en dateert al van 2006, maar als je fan bent van jacht op seriemoordenaars, hoe een team deze opspoort en je tegen gruwelijke passages kan, dan raad ik dit boek aan!