grappige graphic novel

shannah bielen 05 september 2023
Na maandag komt dinsdag en Joris Hamel zal het ondervinden dat dit de stomste week ooit is. Hij beleeft namelijk heel hard zijn stomste week ooit. Nadat hij dacht dat maandag niet erger kon wordt hij op dinsdagochtend wakker en krijgt hij meteen een klodder hondenkwijl in zijn oog. Filmpjes over het zwembadincident op maandag gaan viraal. Joris schaamt zich, zijn gekke vader vindt het geweldig. Zijn zoon is beroemd!
Gênante filmpjes, een belachelijke vader, moeder op huwelijksreis met haar vampier en zijn kat die nog steeds verdwenen is. Kan het nog erger? Joris laat zijn hoofd niet hangen, hij heeft namelijk een doel deze dinsdag: hij wil er geweldig uitzien voor de schoolfoto’s.

Dinsdag is het tweede deel in de graphic novel serie Stomste week ooit en start met een korte samenvatting over het eerste deel, Maandag en dit zowel met tekst als met illustraties.
Het boek staat vol met illustraties en woorden in het vet.

Margaux (11 jaar en een duidelijke voorkeur voor boeken met zo weinig mogelijk tekst) las eerder al Maandag en was heel erg enthousiast toen Dinsdag in de brievenbus lag. Ze las het vrijwel meteen en vond Dinsdag even grappig en hilarisch als Maandag. Ze las het boek heel vlot uit. Enerzijds door de goed gevonden grappige situaties en reacties, maar zeker ook omdat er zowel tekst als illustraties gebruikt worden. Die illustraties zijn echt heerlijk. Fantastische, grappige en duidelijke tekeningen.
Ik las Maandag en Dinsdag na elkaar en las het tweede deel in een ruk uit. Het lijkt alsof Joris voor het ongeluk is geboren. Ik zat met sommige situaties echt luidop te lachen.
Deze serie kan ik echt aanraden aan jonge lezers, zowel aan lezers die heel vlot kunnen lezen, als aan lezers die toch liever een dun boekje hebben. Het is echt heerlijk om te zien hoe een kind reageert op de situaties en tekeningen.

Wij wachten heel geduldig op Woensdag en zijn benieuwd in welke benarde situaties Joris dit keer terechtkomt.

De vertaling gebeurde door Marlies Slegers.

Meer recensies van shannah bielen