zeer knap opgebouwd en boeiend
Studente Laura ontvangt een briefkaart met wel een heel geheimzinnige boodschap en een vliegticket naar San Francisco. Getriggerd door de boodschap neemt ze de uitdaging van de onbekende persoon aan en vertrekt.
Het verhaal brengt je na de kennismaking met Laura naar enkele gebeurtenissen in het verleden. De auteur neemt je mee naar verschillende plaatsen in de wereld, op verschillende tijdstippen en laat je kennismaken met diverse kleurrijke personages. Je ziet het verband heel lang niet met die gebeurtenissen en Laura, maar dat stoorde me helemaal niet. Integendeel, ik was enorm geboeid.
Zelden een dergelijke opbouw van een boek mogen lezen en ik vind het opzet zeer geslaagd. Ik vermoed dat het hier en daar toch wat puzzelen van de auteur vroeg. Het vraagt ook wel wat van je als lezer omdat het niet chronologisch verloopt en het verhaal heel veel personages kent.
Ik vond het heel heerlijk lezen! Het helpt zeker dat zowel periode als plaats steeds werd aangegeven. Het wijzigen van vertelperspectieven vond ik heel aangenaam, het stelde je echt in staat om je te verplaatsen in de verschillende personages.
Jan hanteert een vlotte en beeldende schrijfstijl. Ik had vaak het gevoel dat ik de omgeving ook gewoon voor me zag. De beeldende schrijfstijl heeft echter totaal geen impact op het verteltempo. Er gebeurt ontzettend veel en ik bleef enorm geboeid door het verhaal.
Win Win is een wervelend verhaal van eigen bodem met internationale allures over bitcoins, cryptologie, raadsels, chantage waarbij de auteur alle puzzelstukjes op een sublieme manier met elkaar verbindt.
Aanrader!
Een verhaal met een razend tempo, beeldend en een zeer knappe originele opbouw.