Een muzikale ontmoeting
Krister kan zijn geluk niet op als hij wordt uitgenodigd voor de opnames van het tv-programma Zomermuziek. De zesentwintigjarige muzikant is maar wat trots dat zijn wens om aan dit bekende programma deel te mogen nemen is uitgekomen.
Dat de negentienjarige Aurora Stjärnblom ook meedoet maakt het alleen maar mooier voor hem. Hij bewondert de singer-songwriter en Krister kan niet wachten om deze getalenteerde jonge vrouw te ontmoeten.
“Ze deed haar ogen dicht. ‘Ik wil ook zo iemand als jij,’ mompelde ze zo zachtjes dat hij twijfelde aan wat hij hoorde.” Lyse du Champ & Lizzie van den Ham
Als Krister Aurora leert kennen ontdekt hij dat die sprankelende lach niet altijd haar ogen bereikt, en hij krijgt het vermoeden dat ze iets verborgen probeert te houden.
Mijn wereld, mijn hart van Lyse du Champ & Lizzie van den Ham is het eerste deel van de Waanzinnig verliefd serie, die begint in het jaar 1969.
De start is zowel qua verhaal als vanuit de personages nog een beetje aftastend. En alhoewel je merkt dat er mooie verhaallijnen in zitten, kwam ik niet direct bij het gevoel ervan. Gaandeweg veranderde dat en kwamen Aurora en Krister steeds een beetje dichterbij. De omstandigheden waar Aurora zich in bevindt zijn zowel angstig als verdrietig, en haar personage komt ook het meest fragiel over. Toch maak ik mij, in deze fase van het verhaal, op de een of andere manier meer zorgen om het hart van Krister dan om dat van Aurora.
De auteurs zaaiden, in ieder geval bij mij, dat kleine beetje twijfel over wie meer kans loopt om gekwetst te worden, en ik hou van de onzekerheid die ze daarmee teweegbrengen. Ook het feit dat het verhaal op meerdere gebieden associaties oproept is een fijne bijkomstigheid. Op welke manier, en bij wat dat gebeurt zal voor iedereen anders zijn, maar bij mij sprong er bij Mijn wereld, mijn hart van alles in mijn gedachten.
Mijn wereld, mijn hart van Lyse du Champ & Lizzie van den Ham is een fijn begin van de Waanzinnig verliefd serie, waarin de liefde en de muziek een grote rol spelen.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks