Vliegen of vluchten?
Roxan geniet volop van het avontuurlijke leven dat haar baan als copiloot haar biedt. Ze had nooit gedacht dat daar verandering in zou komen, tot ze een noodlottige tussenlanding moet maken die zorgt dat ze de grip op haar leven kwijtraakt.
Om te vergeten vlucht ze in alles wat het nachtleven haar kan bieden. Als het feesten haar dagelijks leven gaat overschaduwen, ze verliefd wordt en vervolgens ook nog een schokkende ontdekking doet, weet ze dat er iets moet veranderen.
“De glans van perfectie is leuk, maar jezelf laten zien zonder terughoudendheid, dat is waar het echt om gaat.” Madelein Kerseboom
Lukt het Roxan om haar verdediging te laten zakken en haar leven weer op de rit te krijgen?
Noodlanding van Madelein Kerseboom is een prachtige feelgood roman met fijne diepgang.
Na al heel wat van haar boeken te hebben gelezen weet ik dat Madelein Kerseboom je ontzettend kan laten genieten van haar verhalen, maar deze keer heeft ze mij echt omver geblazen. Noodlanding voelt rauwer en intenser dan haar eerdere boeken. Nog meer dan anders lijkt de auteur hier de randjes van het leven op te zoeken. De randjes waar de personages na tegenslag niet direct opkrabbelen, maar eerst de mist in gaan, vallen en fouten maken in hun pogingen om overeind te blijven.
Madelein Kerseboom geeft haar hoofdpersonen uit deze Vlucht-serie de ruimte om niet perfect te zijn, en doet dat op een manier die zorgt dat je als lezer echt met ze meeleeft. Ze geeft je het gevoel dat vlucht niet alleen slaat op het beroep dat ze uitoefenen, maar ook op de ‘vlucht’ voor hun verdriet, hun werkelijkheid en hun leven. Toch is Noodlanding ook een verhaal van hoop, van hechte vriendschap, van liefde, van onbevooroordeelde hulp en het vinden van de kracht om daarom te vragen.
Noodlanding is niet alleen ontzettend mooi en aangrijpend, het zet je ook aan het denken. Want zouden we jonge mensen niet alleen moeten leren hoe ze sterk kunnen zijn, maar ook hoe ze kwetsbaar kunnen, en mogen, zijn. Zou iemand, die zich op enig moment voelt zoals Roxan, dan eerder om hulp vragen?
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks