Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Verhalen over magische avonturen

In de bundel Verhalen uit de Drakenvleugel nemen negen auteurs je mee naar de taverne die is omgeven door mysterieuze elementen van een draak. In de levendige taverne rusten de gasten uit terwijl ze eten, drinken en verhalen delen.

Borkuls bizarre bazaar – Eva Linden
Pech en ongelukken laten Yuza denken dat ze nergens goed voor is. Maar als de nood het hoogst is, ontdekt ze dat dat niet waar is.

Het ultieme wapen – Kenneth Baert
Een meesteres, een leerling, een oorlog en een goddelijke missie met een nog onbekende uitkomst.

Het lot van Lisorna – Thomas Danneels
Een geheim eiland bewaakt de toegang tot de onderwereld. Want als het kwaad een uitweg vindt is niemand veilig.

De helpende hand – Jelle Spruyt
Vreselijke pijn in zijn vervormde hand en verdwijnende spreuken geven Jesper het gevoel dat hij vervloekt is, en hij ziet maar één uitweg.

Het verraad van Zilvertong – Bram Verlinden
Een missie brengt naast avontuur en vriendschap ook verraad en de ontdekking van een geheim complot.

De Machtige Magiër Marcus Malazan, Meester van het macabere – Jelle De Smet
Kan een oplichter een held zijn of blijft het altijd een charlatan? Als je naar Marcus luistert kom je daar misschien wel achter.

De ballade van Eladir – Nicolas de Clippele
Een oude verborgen erfenis smeedt onverwachte vriendschappen en zorgt voor een wervelend avontuur.

Het raadsel van de Sfinx – Morgan Blade
Zal de Amazone de vrijwel onhaalbare missie kunnen voltooien? Of zal ze eindigen zoals haar voorgangster?

“Yuza schraapt haar keel en gluurt naar Gypsy, die haar belangstellend aankijkt, alsof ook zij het verhaal wil horen.” Verhalen uit de Drakenvleugel

Verhalen uit de Drakenvleugel is een hele fijne en evenwichtige fantasy verhalenbundel met avontuurlijke en magische vertellingen.

Taverne de Drakenvleugel is het startpunt vanwaar alle vertellers hun toehoorders meenemen in hun verhaal, en waar ze weer terugkeren om het vertelstokje door te geven aan de volgende auteur. De taverne is het cement geworden dat de verhalen aan elkaar lijmt tot een samenhangend geheel.

Spannende, geheimzinnige en toverachtige verhalen voor magische wezens, sterke personages en niet alledaagse bondgenoten worden door de auteurs met elkaar verbonden. Ze brengen onvoorspelbare uitkomsten met fantasie, flair en humor (zoals bijvoorbeeld een leuke kwinkslag naar een bekend koningshuis) waardoor je met plezier blijft lezen en regelmatig wordt verrast.

Wat na het lezen bleef hangen was het feit dat de verhalen zo ontzettend gelijkwaardig zijn. Natuurlijk zijn ze verschillend qua inhoud en stijl, maar toch lijken ze voor elkaar gemaakt te zijn. Geen enkel verhaal schiet tekort en geen enkel verhaal steekt er met kop en schouders bovenuit. Elk verhaal is goed geschreven en gevuld met een fantasierijke inhoud. Los zouden de verhalen daarom ook makkelijk overeind blijven, maar samen brengen ze nog iets extra’s en tillen ze elkaar daardoor naar een hoger niveau.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks