Verwachtingen en wensen
Charles denkt dat zijn gebroken hart nooit meer zal helen, als hij moet toekijken hoe het meisje van zijn dromen met iemand anders trouwt. De jonge prins verwacht niet dat hij ooit nog zoveel van een persoon zal houden.
Als zijn vader besluit een bal te organiseren om een geschikte partner voor Charles te vinden, gaat hij akkoord. Charles heeft echter wel één voorwaarde. Het moet een gemaskerd bal worden.
De jongedame van zijn keuze zal daarna een tijdje in het kasteel verblijven, zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen. Maar is het meisje dat Charles kiest, ook echt het meisje dat hij wil kiezen?
“Misschien dat onze gebroken harten elkaar kunnen genezen met de tijd.” Michelle Sikking
Volg je hart is een historisch young adult/feelgood sprookje waar je even lekker bij weg kan dromen.
Met dit boek maakte ik mijn tweede uitstapje naar Adawyth, om deze keer het verhaal te lezen van één van de personages, waarnaar ik tijdens mijn eerste bezoek al nieuwsgierig was. En de tweede kennismaking met Charles was een hele fijne. Het zachtaardige en lieve karakter van deze prins spreekt direct tot je hart, en geeft je daardoor geen kans om niet voor hem te vallen. Michelle Sikking heeft haar hoofdpersonen van Volg je hart, een hart gegeven dat je wil volgen.
Charles heeft een fijne verhaallijn gekregen, die begint als zijn droom in duigen valt. Michelle Sikking start het verhaal met een moment dat zowel een terugblik als een kennismaking kan zijn, en dat is in beide gevallen een begin dat je gelijk voelt. Charles zijn interne conflict, waarin hij heen en weer wordt geslingerd tussen iedereen tevreden stellen of zichzelf tevreden houden, wordt mooi verteld. De auteur neemt je echt mee in de emoties van de prins en de manier waarop hij zijn gevoelens tracht te verbergen. Je volgt een personage dat probeert te voldoen aan alle verwachtingen, terwijl je hoopt dat hij daaruit zal losbreken.
Volg je hart is een meeslepend sprookje met een aangrijpend verhaal waardoor je je graag laat meenemen. Michelle Sikking heeft Adawyth een plek gemaakt waar je naartoe wil.
⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Instagram: sheila_hjv_inbooks