Eerst de trilogie lezen
Een ander soort recensie dan normaal. Want ik wilde met veel enthousiasme beginnen aan de serie van De Labyrintrenner (ja echt, nog nooit eerder gelezen of de film gezien) en ik was begonnen met de 1e prequel. Dit had ik dus eigenlijk niet moeten doen. Ik kwam terecht in een wereld die ik helemaal niet kende en waar ik ook niet genoeg informatie bij kreeg. Ik vond het allemaal maar raar en soms kwamen dingen echt uit de lucht vallen voor me. Naar mijn idee gaat de schrijver er sowieso van uit dat je eerst de trilogie hebt gelezen. De prequels zijn natuurlijk ook later uitgekomen, maar deze als eerst lezen raad ik dus af haha.
Nu ben ik al even op weg in het eerste deel van de trilogie (2e prequel ga ik maar als laatst lezen) en ik begrijp het allemaal wat meer. Dit boek vind ik namelijk wel helemaal geweldig tot nu toe. Wellicht verander ik mijn beoordeling/recensie later nog. Ik denk dat het boek namelijk veel toffer is als je de trilogie eerst hebt gelezen.
Kortom; het boek is denk ik wel een aanrader, maar pas als je de trilogie hebt gelezen. Anders slaat het eigenlijk nergens op.