Advertentie

Een jonge directrice van een school wordt vermoord en het is aan rechercheur Kim Stone om samen met haar team de dader te achterhalen. Al snel wordt er door een aanwijzing een verband gelegd tussen de moord en een archeologische opgraving in de nabije toekomst. De dader dreigt meer slachtoffers te maken als deze opgraving niet gestopt wordt. Waarom wil de dader niet dat er gegraven wordt in dat gebied? Wat heeft hij of zij te verbergen? Hoeveel geheimen kent dat gebied eigenlijk? Als Kim Stone het mysterie niet snel zal oplossen, zal dit betekenen dat er meer slachtoffers zullen vallen. Kim en haar team verrichten goed speurwerk, maar voor de rechercheur gaat dit niet zonder slag of stoot. Dit verhaal komt namelijk wel erg dicht bij haar eigen verleden..

Kim Stone is een sterk karakter dat uitstekend wordt neergezet. Het lijkt alsof de auteur voor dit karakter de genen van Helen Grace (M.J. Arlidge) en Lisbeth Salander (Stieg Larsson) heeft samengevoegd waaruit een zeer eigenwijze, niet al te goed gemanierde maar ontzettend slimme rechercheur is gekomen. Op sommige punten wordt het introverte en asociale ietwat overdreven, maar dit stoort niet. De bijpersonen worden gedetailleerd omschreven waardoor je een goed beeld krijgt van het gehele onderzoeksteam, zonder dat het ingewikkeld of teveel wordt.

Het boek begint direct sterk. Er is geen lange introductie, je zit direct in het verhaal. Doordat de gebeurtenissen zich snel opvolgen is het moeilijk het boek weg te leggen, er wordt zoveel nieuwsgierigheid gewekt waardoor je zo snel mogelijk wilt ontdekken wie de dader is. In het midden wordt het verhaal wel iets trager. Het team zit dan in de onderzoeksfase en hoewel er nog genoeg gebeurt, valt het verhaal wel een beetje stil. Gelukkig komt het verhaal richting het einde toe weer snel op gang waardoor het boek wederom niet weg te leggen is.

Als lezer heb je al snel een idee wie de dader zou kunnen zijn, maar elke keer gebeurt er weer iets waardoor je merkt dat het een ingewikkelde zaak is die je snel op het verkeerde spoor brengt. Tot op het einde had ik niet door wie nou werkelijk de dader is. Dit boek bevat alle ingrediënten die een thriller nodig heeft. Meerdere moorden, een leuk en divers team aan rechercheurs en agenten, de hoofdpersoon komt een keer in gevaar en er zit een persoonlijke verhaallijn in die waarschijnlijk naarmate de serie vordert meer tot uiting zal komen.

Dit verhaal smaakt naar meer, gelukkig hoeven we na het eerste deel niet al te lang te wachten op deel 2 van de Kim Stone serie. De vertaling van het volgende boek staat nog voor halverwege 2020 gepland. Angela Marsons heeft al 12 delen geschreven, inclusief een prequel, en hier zijn al meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht. Zeer veelbelovend!

Reacties op: Veelbelovende serie met ijzersterke hoofdrol voor Kim Stone

82
Stille schreeuw - Angela Marsons
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker