Advertentie
    Sigried Hebban Recensent

Holly Miller debuteert met een romantisch verhaal dat bol staat van emoties. Een glimp van jou is een ode aan de liefde in de meest uiteenlopende vormen. De personages zijn zo innemend dat je de onrealistische aspecten van het verhaal met plezier omarmt om je zo te laten meevoeren naar een ontroerend einde.

Joel en Callie zijn allebei niet in staat om echt te leven en plannen te maken voor de toekomst. Dat Joel helderziende krachten heeft, zou sommige lezers kunnen afschrikken. Rol gerust even met je ogen, maar geef het verhaal toch een kans. Miller legt sceptici sowieso het zwijgen op door geen enkele poging te ondernemen om zijn gave – als dat het al is – uit te leggen. Sinds zijn zevende heeft Joel voorspellende dromen. Zo weet hij wanneer zijn zus zwanger zal worden van een zoon, of dat zijn nichtje jaren later een zwemwedstrijd zal winnen. Die fijne dromen wegen echter niet op tegen de onheilspellende dromen waarin zijn geliefden ten onder dreigen te gaan. Om tijdig te kunnen ingrijpen, moet hij continu alert zijn, wat zijn leven volledig beheerst.

Omdat er zo weinig aandacht besteed wordt aan dit onrealistische element, stap je er ook gemakkelijk overheen. Pas later in de roman worden er vragen over gesteld, maar dan ben je al zo betrokken bij Joel dat je het niet vreemd meer vindt. Het onlogische wordt bovendien gebalanceerd door het verdriet waarmee Callie worstelt. Na de dood van haar beste vriendin zit ze vast in een job en leven dat ze niet wil. Joel en Callie kunnen elkaar helpen, maar betalen daar ook een prijs voor.

De roman gaat van start wanneer ze elkaar leren kennen. Beide personages krijgen afwisselend de kans om het verhaal vanuit hun perspectief te vertellen. Het taalgebruik is vooral in het eerste deel enorm stroef. Dat dit waarschijnlijk niet aan de vertaling van Mieke Trouw ligt, blijkt enerzijds uit de eenzijdigheid van toon en stijl in de hoofdstukken van Joel en Callie. Anderzijds wijst ook het overmatige gebruik van clichés op een schrijfstijl die nog verder ontwikkeld kan worden.

Gelukkig moet deze roman het van de plotwendingen hebben en die zitten wel helemaal goed. Zodra de personages vorm gekregen hebben, is Een glimp van jou behoorlijk verslavend leesvoer. Naarmate de roman vordert, werken de perspectiefwisselingen beter en in het laatste deel brengt deze opbouw zoveel vaart in het verhaal dat je helemaal meegesleurd wordt.

De aantrekkingskracht tussen Callie en Joel is pure romantiek. De wederzijdse hunkering spat van de pagina’s af en je kunt niet anders dan hun relatie aanmoedigen. Lukt het hen om samen te blijven, ondanks alle obstakels die Joels helderziendheid met zich meebrengt? Miller werkt op een slimme manier toe naar een climax die je niet wilt missen.

Trek een vrije dag uit voor deze roman. Wanneer je voorbij het slome begin bent, zul je het boek in één ruk willen uitlezen, om nadien minutenlang wezenloos voor je uit te staren en diep, diep te zuchten.

Reacties op: Pure romantiek

31
Een glimp van jou - Holly Miller
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners