Advertentie

Voor Vrouwenthrillers.nl mocht ik meedoen aan de blogtour van ‘Schemerzone’. Een boek geschreven door J. Sharpe & Cocky van Dijk. Een mooie uitdaging voor beiden omdat ze nog nooit samen hadden geschreven, maar ook omdat ze hadden besloten een genre te kiezen waarin ze allebei nog nooit iets hadden geschreven, namelijk sciencefiction.
J. Sharpe schrijft Fantasy, YA en Thrillers. Cocky van Dijk schrijft naast Fantasy ook YA.

Zoë woont in Tenebris voorbij de schemerzone, het gebied tussen de lichte en donkere kant van de planeet. Tenebris is het donkere gedeelte van de wereld waar de orizon al in geen eeuwen meer heeft geschenen. Zoë is een Afvallige, omdat ze het lichtgen mist. Op haar zestiende moet ze het weeshuis verlaten, net als alle andere kinderen, en voor zichzelf gaan zorgen. Maar waar moet ze naartoe? Ze besluit naar de gevaarlijke schemerzone te gaan om te jutten. Wanneer ze een lijk vindt met een belangrijke chip erin komt haar leven in een stroomversnelling.
Christiaan woont in Facillis, de lichte kant van de planeet. Zoë en Christiaan ontmoeten elkaar als Zoë, voor een gedwongen onderzoek door de regering, naar Facillis gezonden wordt. Zoë probeert Christiaan over te halen haar bij haar missie te helpen, beiden komen hierdoor flink in de problemen. Zal haar missie uiteindelijk slagen?

‘Schemerzone' is een prachtig YA-verhaal dat niet alleen geschikt is voor deze doelgroep, maar waar zelfs volwassenen van zullen smullen. De schrijfstijl is vlot, heel toegankelijk met korte zinnen, je leest het boek in één ruk uit. De schrijfstijlen van beide schrijvers zijn mooi samengevoegd en er is een uniek vloeiend product ontstaan. Alles klopt aan dit verhaal. De personages zijn goed gekozen en voldoende uitgewerkt, je sluit ze stuk voor stuk in je hart. De omgeving is zo filmisch beschreven dat je het gevoel hebt in die wereld rond te lopen, je ziet alles zo voor je. Het tempo is hoog, de spanningsboog goed opgebouwd en bereikt aan het eind een ware climax. Hierdoor zitten we meermaals op het puntje van onze stoel.

‘Een tweede ruk aan zijn arm trok hem uit zijn apathische toestand. Hij draaide zich om en struikelde achter Zoë aan. Dit redden we nooit! Zigzaggend tussen de bergen puin door probeerden ze de wagens voor te blijven. ‘Sneller, Christiaan!’ Maar hij kon niet sneller. Hij was lang niet zo getraind als zij. Hij wierp een blik over zijn schouder. De wagens kwamen steeds dichterbij.’

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. De hoofdstukken zijn kort en erboven staat vermeld vanuit welk personage er verteld wordt.
‘Schemerzone' is een mooie combinatie van spanning en sciencefiction waaraan een vleugje horror is toegevoegd. Een aanrader voor iedereen.

Reacties op: Een mooie combinatie van spanning, sciencefiction en een vleugje horror

10
Schemerzone - Cocky van Dijk J. Sharpe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker