Deepfake
Als een klasgenootje van de 17-jarige Liz in het ziekenhuis belandt, nadat er een naaktfilmpje van haar is verspreid, weet Liz niet wat ze moet doen. Slechts een paar dagen eerder heeft ze datzelfde filmpje namelijk op haar broers computer zien staan. Had ze met haar broer moeten praten? Had ze dit kunnen voorkomen?
Een waarschijnlijk onschuldige man wordt als verdachte aangemerkt. Liz besluit dat ze in actie moet komen. Ze is vastbesloten om de dader te vinden, wie dat dan ook is.
De flaptekst van 'Deepfake' sprak mij aan en ik was blij dat ik dit verhaal voor @kluitman mocht recenseren!
Je leest over Liz. Ze is heel erg goed bevriend met Brenda en op een dag krijgt ze geen contact meer met haar. Liz krijgt te horen dat Brenda in het ziekenhuis ligt, nadat er een naaktfilmpje van haar is verspreid. Liz heeft dit filmpje dus eerder ontdekt op de computer van haar broer en ze weet niet goed wat ze nu moet doen. Ondertussen wordt er iemand anders opgepakt...
Ik vond dit een interessant verhaal omdat je steeds meer hoort over AI (Artificial Intelligence) en deepfake. Het is eigenlijk een eng idee dat mensen, aan de hand van foto's en filmpjes, je hoofd zo op een ander lichaam kunnen plakken.
Ik vind het dus goed dat dit onderwerp onder de aandacht wordt gebracht, want er zijn natuurlijk een heleboel mensen zich niet bewust van de gevaren. Ook vind ik het goed dat dit verhaal je bewust maakt van de gevolgen hiervan.
Het verhaal zelf vond ik goed opgebouwd en vooral Liz was een interessant personage. Ze raakt steeds meer verstrikt in dit gevaarlijke wereldje. Ondertussen vroeg ik mij ook af of het goed zou komen met Brenda. En hoe zou het aflopen met de broer van Liz?
'Deepfake' was dus zeker een interessant en spannend verhaal om eens gelezen te hebben. Misschien dat ik het, richting het einde, een beetje too much vond worden, maar over het algemeen was het leuk om dit verhaal te lezen. Max heeft een fijne schrijfstijl.
Ik wil @kluitman / @kluitman_novelles heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!
Beoordeling: 3,5 ⭐️