Toen waren er nog vier

Silvie Leest Silvie Leest
2 mrt 2023

Vijf jongeren gaan een weekend kamperen in het bos. De volgende ochtend melden vier van hen zich overstuur bij het politiebureau. Hun vriendin Maylee is verdwenen. Kan de politie helpen?

Maylee's beste vriendin denkt dat ze ’s nachts verdwaald is. Complotdenker Nolan weet zeker dat ze dood is. De mysterieuze Abigail zegt dat Maylee’s vriendje haar vermoord heeft. En het vriendje? Hij wil een advocaat. Ondertussen tikt de klok door. Wie houdt wat achter? En waarom?

Dit verhaal bestaat uit gesprekken met de politie en wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Zo lees je dus vanuit Petra, de beste vriendin van Maylee. Nolan, het broertje van Petra. John, de vriend van Maylee en Abigail, een andere vriendin van Maylee.

Je gaat terug naar het moment waar alles begint: de reis naar het bos en de gebeurtenissen die daar plaatsvinden. Aan de hand van de verschillende gesprekken wordt steeds duidelijker wat er zich precies heeft afgespeeld en wat er daadwerkelijk met Maylee is gebeurd.

Het verhaal vond ik erg interessant en de afwisseling in personages is prettig. Wel duurt het even voordat het wat spannender wordt. Door de langzame opbouw leer je wel de verschillende personages wat beter kennen. Ondanks dat het even duurt voordat het spannend wordt, is het verhaal toch interessant genoeg om verder te willen lezen.

Na een tijdje denk je dat het verhaal een bepaalde richting op zal gaan. Maar is dit werkelijk zo? Er hangt dus wel de hele tijd een mysterieus sfeertje.

'Toen waren er nog vier' is leuk om eens gelezen te hebben en zeker geschikt voor de jeugdige lezer! Ik heb er overigens ook van genoten.

Ik wil @uitgeverijdefontein heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest