Advertentie

Kamp Alfa


Het boek vertelt het verhaal van een mysterieuze ziekte die uitbreekt onder de mensen, die zou overgedragen worden door dieren.
Er worden verregaande maatregelen getroffen door de politieke partijen en huisdieren worden verboden. Al wie in het bezit is van een huisdier wordt opgespoord en de huisdieren worden gedood.

Arjen heeft een hondje Karel, zijn vriendin is lid van de politieke partij die huisdieren verbied. Arjen kiest voor zijn hond en maakt het uit met zijn vriending.
De tweede hoofdrolspeelster is Li, zij leeft op straat met haar fret.

Beiden krijgen een uitnodiging om samen met gelijkgezinden en hun dieren te ontsnappen en naar een veilig oord te verhuizen.
De dag ze moeten vertrekken breekt aan, en ze stappen beide op de bus, het is daar dat ze elkaar leren kennen.

Het is een zeer vreemde reis en ze komen aan in een kamp ergens in de Ardennen in België. Hun dieren worden afgepakt en apart opgesloten. Beiden vertrouwen het hele zaakje niet. Li wil haar fret zien en samen gaan ze ’s nachts kijken. Er gebeuren rare dingen, iemand in hun gezelschap verdwijnt op mysterieuze manier. Ze vinden hem terug in een put, dood, samen met nog andere doden en dode dieren
Samen bevrijden ze hun huisdier en ontvluchten het kamp.

Ze komen in de buurt van een boerderij , de boer zelf helpt hen verstoppen en geeft hen eten. Ze kunnen er echter niet blijven daar de boers dochter met haar familie naar de boerderij komt.
Met de hulp van een kennis van de boer, komen ze aan in Kamp Alfa, het beloofde paradijs?

Hun dieren moeten wederom apart gezet worden. Arjen wordt verdoofd. Eén van de kampleiders is de vader van Li. Ook de vriendin van Arjen komt er toe.
Het einde is abrupt, Arjen wordt in slaap gehouden, is dit kamp wel zo belovend als het wordt beschreven.

Het boek is zeer vlot beschreven, afwisselend komen de hoofdpersonages aan bod. Het verloop is chronologisch en gemakkelijk te volgen.

De plot zelf is soms nogal ongeloofwaardig en wat vreemd. Het einde is abrupt.

Ik zou het boek 3 en ½ ster geven.

Reacties op: Kamp Alpha

100
2020 Kamp Alpha - Suzanna Esther
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken