De Stagiair
Katherine en Lily.
Katherine een veertiger, hoofdredacteur van een tijdschrift, heeft een moeilijke tijd achter de rug. Het tijdschrift waarvoor ze werkt heeft financiële moeilijkheden en wordt overgenomen door Gemma. Op de dag van haar terugkeer naar haar kantoor, maakt ze op een bijzondere manier kennis met Lily, een nieuwe stagiair en bovendien nichtje van Gemma.
Katherine kijkt neerbuigend neer op stagiairs en millennials, ze vindt ze verwende nesten en gebruikt/misbruikt ze door ze allerhande klusjes op te dragen. Ze is tamelijk grof in haar taal en ook seksuele vrijheid, drank en drugs zijn haar niet vreemd. Ze heeft een relatie met Lain, een drankverslaafde.
Lily, heeft een moeilijke jeugd achter de rug, en heeft er geen problemen mee iemand af te kraken, zodat zijn toch maar het middelpunt van de aandacht zou zijn.
Het boek is opgebouwd door afwisselend Katherine en Lily hun verhaal in de “ik-stijl” te laten vertellen.
Katherine bekijkt Lily met een achterdochtig oog, maar is tegelijkertijd aangetrokken tot haar, omdat Lily haar het gevoel geeft te luisteren naar haar. Ze lijkt een nieuwe” vriendin” te hebben, want Katherine is eenzaam. Ze wordt echter steeds maar achterdochtiger als blijkt dat al wat Lily doet, het doel heeft haar leven te verwoesten.
Lily, heeft maar één doel, het leven van Katherine te verwoesten en haar plaats in te nemen. Af en toe vat ze toch wat symphatie voor Katherine op, want ook Lily is éénzaam en heeft geen vrienden.
Eigenlijk lijken Katherine en Lily meer op elkaar dan ze denken.
Het verhaal is in het begin wat saai, door lange monologen. Ongeveer halverwege het boek komt er wat meer spanning en wil je wel verder lezen om te weten te komen hoe het nu eigenlijk zal aflopen.
Het slot van het verhaal is tamelijk verrassend, Kathérine is helemaal niet zo onschuldig als eerder gedacht….
Eigenlijk lijken Katherine en Lily meer op elkaar dan ze denken.