GRIE-larisch leuk!

slowreading82 18 mei 2025
Welkom in Sudderbeek, waar niets is wat het lijkt…

Na een eindeloze reeks verhuizingen hoopt de familie Vriezel eindelijk hun draai te vinden in het ogenschijnlijk rustige dorpje Sudderbeek. Appel Vriezel is vastbesloten: dit keer wil ze blijven. Maar daarvoor moet ze eerst haar allergrootste nachtmerrie trotseren… Ze moet naar school! Wat als – PLOP! – haar glibberige oogballen eruit schieten en dwars door het lokaal stuiteren?

Maar Appels avontuur staat nog maar net in de kinderschoenen. Terwijl ze haar angsten probeert te overwinnen, komt er een veel grotere uitdaging op haar pad. De burgemeester stuurt heimelijk een spion op de familie af, en alsof dat nog niet spannend genoeg is, doemt er ook nog een losgeslagen vampier op…

Wat een feest om kennis te maken met de wereld van de Vriezels! Omdat het tweede deel op de middenbouwlijst van de Boekenbingo stond, begon ik netjes bij het begin om de personages goed te leren kennen en hun allereerste avontuur te beleven.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Wat een geweldig, sprankelend boek! Het zit boordevol humor, fantasie en vaart. Spannend, maar precies goed gedoseerd. En geschreven in een stijl die zowel toegankelijk als heerlijk beeldend is. Ik vloog erdoorheen alsof ik zelf door het Vriezelbos rende.

De humor is aanstekelijk en origineel; ik heb meerdere keren hardop moeten lachen. Of, om in Vriezeltaal te blijven: het was GRIE-larisch leuk! De illustraties maken het avontuur nóg levendiger en versterken perfect de sfeer van het verhaal.

Dit deel krijgt: 4,5 ster. Ik kan niet wachten om in deel twee te duiken. Laat dat volgende avontuur maar komen. Ik heb er nu al zin in!

Meer recensies van slowreading82