Een vliegende sjees!
In Seef wordt een boswezen na een storm naar een onbekend land geslingerd. Zonder vleugels, en zonder te kunnen lopen, wordt hij gevonden door Yasim. Die neemt hem mee naar huis en bouwt iets heel bijzonders voor hem: een vliegende sjees!
Maar terwijl Seef probeert te wennen aan zijn nieuwe leven, gebeuren er vreemde dingen in het dorp… Wat weet hij eigenlijk? En hoort hij hier wel thuis?
Dit boek is een combinatie van avontuur, fantasie en een warm verhaal over anders zijn en keuzes maken. De eenvoudige taal en korte zinnen maken het perfect voor beginnende lezers (groep 3/4), en de kleurrijke illustraties brengen het verhaal echt tot leven.
Tip voor leerkrachten: er is ook een gratis digibordles beschikbaar via de website van de auteur, ideaal voor in de klas!
Persoonlijk vond ik het mooi en meeslepend, al had ik iets meer realisme gewenst. Maar voor kinderen die dol zijn op fantasie en avontuur is dit een aanrader, zeker met het Kinderboekenweek-thema 2025: Vol Avontuur!