Een grote glimlach op mijn gezicht!

slowreading82 24 juli 2025
Wat een prachtig en hartverwarmend prentenboek is “Juf op de bakfiets”! Dit boek laat op een vrolijke en laagdrempelige manier zien hoe iedereen uniek is, met eigen gewoontes, culturen, lekkernijen en verhalen.

De juf hangt in haar klas een lijst op: “De juf gaat op bezoek bij…?” En de kinderen kunnen niet wachten om hun naam bovenaan te zetten. Zo volgt een kleurrijke reis langs verschillende huizen: boven een bubble tea winkeltje, in een chique straat of juist vlakbij de markt. Overal mag de juf even binnenkijken in het leven van haar leerlingen.

Wat mij vooral raakt, is hoe liefdevol de juf haar leerlingen écht leert kennen. Ze begrijpt beter waarom kinderen zich soms op een bepaalde manier gedragen en kan daar ook in haar klas op inspelen. Dat vind ik zo mooi aan dit verhaal: het draait om écht zien wie een kind is.

De illustraties spatten van de pagina’s af en maken het verhaal nóg levendiger. Ik kreeg er gewoon een glimlach van op mijn gezicht! De warmte, de diversiteit en de oprechte interesse in elkaar maken dit boek een absolute aanrader voor thuis of in de klas. Een ode aan empathie, trots zijn op jezelf en waardering voor ieders unieke achtergrond.

Meer recensies van slowreading82