Té veel, maar wel hilarisch!

slowreading82 18 juli 2025
Ga op avontuur met Willem, een vrolijke vakantieganger in een wereld vol gekke verrassingen: ridders aan parachutes, sokken uit een tube en een kandelaar als kasteel? Ja, echt! Op elke pagina valt er iets nieuws te ontdekken, als je goed kijkt, want het barst van de gekke details. Dit zoekboek nodigt jonge speurneuzen uit om te fantaseren, lachen én hun woordenschat te verrijken.

Mijn ervaring:
Dit boek is écht een feest voor kinderen die van zoeken en grapjes houden. Elke bladzijde zit ramvol met knotsgekke dingen, hilarisch om samen te bekijken!
Maar eerlijk? Voor mij was het bijna te veel van het goede. Zoveel op een pagina dat ik soms dacht: “Waar kijk ik naar?” Het vraagt om volle aandacht en even de tijd nemen. Geen boek om ‘even snel’ doorheen te bladeren. Voor kinderen waarschijnlijk dolle pret, voor volwassenen misschien een kwestie van “even doorbijten”.

Pluspunten:
- Supergrappige, creatieve illustraties
- Stimuleert fantasie en taal
- Leuk om samen te doen

Meer recensies van slowreading82

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.