Wanneer verschillen de mooiste avonturen maken!
Sommige prentenboeken raken je… en sommige veroveren volledig je hart. Dit is er zo één!
Wat een feestje om dit verhaal te lezen! Je volgt August de Vos, die niets liever wil dan rustig genieten van zijn boek in zijn geheime hut. Maar zoals dat vaak gaat… niets loopt zoals gepland. Van verdwenen aardbeien tot een “spook” in de hut… en dan verschijnt daar Suusje Eekhoorn: druk, vrolijk en totaal het tegenovergestelde van August. Voor je het weet ligt de hut in puin!
En tóch… zit daar precies de magie van dit boek. Ik ben echt verliefd geworden op dit prentenboek. De illustraties zijn warm, rijk aan kleur en vol details; je blijft kijken! Alles klopt: het verhaal, de sfeer, de emoties. Je voelt August zijn frustratie én begrijpt Suus haar enthousiasme.
Wat dit boek extra bijzonder maakt? De prachtige boodschap: iedereen is anders, en dat is helemaal oké. Introvert, extravert… samen beleef je de mooiste avonturen!
Ik had nog geen eerdere boeken over August en Suus gelezen, maar geloof me: die gaan er absoluut komen. Perfect voor leesmomentjes en terecht een aanrader voor de boekenbingo onderbouw.
Dit is zo’n boek dat je dichtslaat met een glimlach… en meteen weer wilt openslaan.
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ (5 sterren)