Ontroerend, fantasierijk en onvergetelijk!

slowreading82 slowreading82
1 apr 2026

Soms lees je een boek dat niet alleen bruist van fantasie, maar je ook recht in het hart raakt. Gozert van Pieter Koolwijk is zo’n boek.

Het verhaal draait om Ties en zijn beste vriend Gozert. Een vriend die voor Ties heel echt is: stoer, grappig en altijd in voor avontuur. Alleen is er één probleem… niemand anders kan hem zien. Waar de buitenwereld zich zorgen maakt, ervaart Ties vooral kleur, fantasie en vriendschap. Tegelijkertijd zorgt Gozert er ook voor dat Ties regelmatig in lastige situaties terechtkomt.

Wat dit boek voor mij zo bijzonder maakt, is de manier waarop het geschreven is. Koolwijk heeft een levendige, beeldende schrijfstijl die het verhaal laat sprankelen. Tegelijkertijd weet hij op een respectvolle en invoelende manier een thema als mentale gezondheid te verwerken. Je krijgt als lezer een inkijkje in hoe anders de wereld kan aanvoelen voor iemand.

De combinatie van korte hoofdstukken, vlotte zinnen en rijke taal maakt dat het boek heerlijk wegleest, zonder aan diepgang te verliezen. De personages zijn warm en geloofwaardig, en de illustraties geven het verhaal nog extra kleur en sfeer.

Het plot wist me te verrassen en raakte me meer dan ik van tevoren had verwacht. Niet voor niets werd dit boek bekroond met de Gouden Griffel in 2021 en kreeg het een hoge notering in de Grote Vriendelijke 100.

Een prachtig en bijzonder verhaal dat me meer heeft geraakt dan ik vooraf had verwacht. Niet helemaal perfect, maar absoluut de moeite waard.
⭐⭐⭐⭐✨

Meer recensies van slowreading82