Het perfecte boek voor een verfilming

Soraya Latten 16 oktober 2019
Paxton had nooit gedacht ooit bij Cloud te gaan werken, laat staan dat hij er zal wonen. Zinnia is undercover en probeert achter de duistere geheimen van Cloud te komen. Paxton is verliefd, maar Zinnia ziet in Paxton de ideale pion, of gaan ook haar gevoelens verder dan dat? Ondertussen brengt eigenaar en oprichter van Cloud, Gibson Wells, een bezoek aan alle Motherclouds in het hele land voordat hij komt te overlijden, heeft dit invloed op Zinnia haar opdracht, en Paxton heeft nog een appeltje met Gibson te schillen maar durft hij hem daarmee te confronteren?

“‘Nog meer dingen die ik moet weten?’ vroeg ze. Miguel keek haar aan. Knipperde een paar keer met zijn ogen. Misschien omdat hij haar iets wilde vertellen maar niet zeker wist of ze te vertrouwen was. Ze probeerde iets te bedenken dat hij kon interpreteren als Hé, bet zit wel snor, maar toen zei Miguel:  ‘Drink genoeg, Zorg dat je je doelen haalt. Niet klagen. Als je geblesseerd raakt, loop het eruit. Hoe minder je met de managers praat, des te beter.’”

Wat dit boek zo goed maakt is hoe echt het is. De wereld die is gecreëerd door Rob Hart is een wereld die momenteel in het echt ook bezig is te ontstaan. Hierdoor is echt eerder een toekomstbeeld dan een nachtmerrie, maar de omstandigheden zijn even eng als was het een nachtmerrie.

In het boek wordt afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Paxton en Zinnia met af en toe een ‘blogpost’ van Gibson. Dit geeft het verhaal een extra laag omdat je niet alleen weet hoe Paxton en Zinnia hun werk etc bij Cloud bezien maar ook hoe Gibson zijn werk als oprichter van Cloud Inc. ziet. Waar Paxton en Zinnia al snel met problemen te kampen hebben dankzij hun werk ziet Gibson zichzelf als redder van de mensheid.

“‘Luister, je bent nieuw, dus je weet nog niet zo goed hoe de machtsstructuur in elkaar zit,’ zei hij. ‘Managers kunnen je helpen, of we kunnen een plaaggeest zijn’”

Cloud Inc. heeft een meeslepende verhaallijn waar je jezelf in zult vastbijten en waardoor je steeds zult denken aan hoe de wereld er moment uitziet en hoe snel het in de wereld van dit boek zou kunnen veranderen. De karakters zijn op levendige wijze beschreven en maakt dat je je snel met ze kunt identificeren waardoor je dit boek niet alleen in één ruk wil uitlezen maar ze ook na de laatste bladzijde in je hoofd blijven rondspoken.

Rob Hart schreef eerder een misdaadserie over Ash Mckenna. Zijn roman Cloud is al verkocht aan meer dan 20 landen en op dit moment ligt er zelfs een filmoptie voor dit boek. Naast schrijver is Rob werkzaam als uitgever bij Mysteriouspress.com

Meer recensies van Soraya Latten