Spannend Slotdeel
3,5 ster. Ik had boek 1 4 sterren gegeven, maar vond deze net ff wat minder!
Ik moest namelijk in het begin echt weer even inkomen in het verhaal, ondanks dat ik deel 1 een maand geleden nog had gelezen. Ik denk dat dat kwam omdat dit boek vanuit andere POV's is geschreven dan deel 1, dus ik moest weer kennismaken met nieuwe karakters.
Boek 1 eindigde natuurlijk met een giga cliffhanger, dus ik was wel heel erg benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan.
In dit boek volgen we dus Verena, de tweelingzus van Jakob uit boek 1. Na de val uit boek 1 was zij weer teruggevlucht naar haar leven in Wenen, maar een modellenklus brengt haar terug naar huis en die plek die ze probeert te vergeten. Omdat haar oude kamer bezet is, verblijft ze in een chalet.
Het andere POV is vooral vanuit Mattia geschreven. Hij is privédetective en ingehuurd om uit te zoeken wie Tristan vermoord heeft. Tristan is namelijk opdezelfde manier vermoord als zijn jongere broertje Luca en dus waarschijnlijk door dezelfde dader. Tristan's familie wil het afschuiven op Jakob en Verena, zodat ze eindelijk het land wat naast hun resort ligt kunnen kopen.
Mattia doet zich voor als vogel spotter en fotograaf, en probeert een kamer te krijgen in het resort. Maar helaas door de modellenopdracht is alles bezet. Verena stelt voor dat deze nieuwe gast wel een kamer in haar Chalet kan delen, want zij heeft ze toch niet allemaal nodig. Totdat ze de gast ziet, en hij veel te lief, zorgzaam, en ook al wilt ze het niet toegeven aantrekkelijk is.
Doordat ze veel tijd doorbrengen (forced proximity) en Mattia steeds meer van het geheim ontrafelt, komt hij erachter dat Verena en Jakob helemaal niets te maken hebben met de moord. Maar zal hij erachter komen wie de echte moord bekend heeft? En zal Verena hem kunnen vergeven als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?
Lees het nu in dit spannende slotdeel van de Red Summer serie!