Fantastisch boek!

sietske.reads sietske.reads
30 mrt 2022

Grenzeloze hebzucht is het zestiende deel in de NUMA Files-serie geschreven door Clive Cussler. Dit deel kan je overigens prima los lezen. Hoofdpersonage Kurt Austin wordt samen met het NUMA-team ingeschakeld om uit te zoeken wat er is misgegaan tijdens een explosie in de Golf van Mexico. Tijdens deze explosie zijn drie booreilanden vernietigd. Al snel komen ze tot de ontdekking dat er olievelden besmet zijn geraakt met een bacterie die de olie opeet voordat deze uit de aarde wordt gepompt. Maar er is iemand die beslist niet wil dat Kurt en zijn team dit probleem oplossen en diegene doet er alles aan om ze dwars te zitten en is zelfs in staat om ze te doden.

In het begin van het boek staat een lijst met personages zodat je terug kunt bladeren om te lezen wie wie is en wat hun rol precies is. Omdat dit een zoveelste deel is in een serie, heb ik hier in het begin gebruik van gemaakt. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, wat zorgt voor een fijne afwisseling. Zo lees je namelijk ook vanuit het perspectief van degene die achter de explosie en de bacteriën zit en wat degene zijn of haar motief is. Clive Cussler is voor mij een onbekende auteur. Hij schrijft actiethrillers en dat is toch niet helemaal mijn ding, dacht ik. Daardoor ging ik zonder verwachtingen het boek in. Tot mijn verrassing pakte het boek direct mijn interesse en door het hele verhaal heen bleef ik geïnteresseerd. De schrijfstijl is prettig en de hoofdstukken zijn niet al te lang. Het verhaal is uitstekend uitgewerkt en er gebeuren constant dingen waardoor je door wilt blijven lezen. En de actie! Zoveel actie zit er in het verhaal en het is niet té overdreven. Elke keer ben je benieuwd wat er gaat gebeuren. Naast alle actie zit er af en toe ook humor in het verhaal en ik betrapte me op dat ik zat te grinniken om één van de domme opmerkingen die er werd gemaakt. Kurt Austin vind ik een geweldig personage en dit is zeker een serie die ik verder ga lezen! Grenzeloze hebzucht is een fantastische actiethriller en heeft mij laten inzien dat ik dit soort boeken eigenlijk best wel leuk vind!

Meer recensies van sietske.reads