Advertentie

Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?

Skoftig is een zoektocht naar de waarheid. Een zoektocht naar de jongen die is ontvoerd en een zoektocht naar een moord. Skoftig vertelt het verhaal van verschillende personages die uiteindelijk iets met elkaar te maken hebben.

In Skoftig geschreven door Marleen Hartog heb je eigenlijk geen idee waar het verhaal over zal gaan. De achterflap is vrij mysteries en hierdoor ga je blind het verhaal in. In mijn recensie zal ik daarom ook niet te veel vertellen over het plot.

Skoftig begint met een terugblik op iets wat in de eind jaren negentig is gebeurd. Daarnaast volgen we ook verschillende perspectieven zoals het perspectief van Micha. Micha zijn beste vriend is vermist en al snel begint hij te vermoedden dat zijn beste vriend iets ernstigs is overkomen. Daarnaast wordt er ook verteld vanuit het perspectief van Laura. Laura is in het begin een vrij mysterieuze personage. Ze wil met haar verleden afrekenen maar wat is er precies in het verleden gebeurd? Waarom gedraagt haar moeder zo vreemd en wat is er allemaal aan de hand met haar zusje Danielle? Ook vanuit Danielle haar perspectief lees je af en toe een paar hoofdstukken. In Skoftig komen veel personages en perspectieven voor waardoor je in het begin even verward bent en het soms niet helemaal kunt volgen. Wat hebben deze personages met elkaar te maken? Later in het verhaal komt alle stukjes bij elkaar en denk je: oh dus zó zit het in elkaar.

In het begin van Skoftig spelen zich al vrij veel gebeurtenissen af. En door het hele boek blijft dit zo. Sommige mensen zullen misschien vinden dat er zicht té veel afspeelt in een korte tijd. Dit zorgt ervoor dat je door wilt lezen en wilt weten wat er allemaal nog meer gaat gebeuren en wat deze personages met elkaar te maken hebben.

Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Marleen Hartog heb je het boek vrij snel uit. De schrijfstijl van Marleen Hartog is fijn om te lezen. De gebeurtenissen zijn duidelijk omschreven en ook het plot is goed uitgewerkt. Door de verschillende perspectieven en de hoofdstukken van het verleden vraag je je af hoe alles precies in elkaar zit. Dit wordt uiteindelijk aan het einde allemaal onthuld. De onthulling van de personage uit het verleden zal voor een grote thrillerliefhebber misschien niet als een verassing komen maar misschien ook wel. Zelf had ik na een tijdje in de gaten om wie het precies ging. Desondanks is Skoftig een heerlijke en vlotte psychologische thriller wat zich afspeelt in Nederland.

Ontzettend bedankt Marleen Hartog voor het opsturen van het boek. Door Skoftig ben ik nieuwsgierig geworden naar haar nieuwe psychologische thriller Spiegeleffect die in oktober 2020 uit zal komen!

Op mijn blog, www.thebooksofwonder.nl kan je ook een interview lezen met Marleen Hartog!

Reacties op: Heerlijk boek

27
Skoftig - Marleen Hartog
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners