Advertentie

Elsie en Ben Ross zijn een gelukkig stel. Een half jaar na hun ontmoeting besluiten ze om te gaan trouwen. Negen dagen later wordt overlijdt Ben door een ongeluk. In het ziekenhuis wordt Elsie geconfronteerd met Susan, Ben zijn moeder. Susan weet niks over het bestaan van Elsie en is niet van plan om te accepteren dat Elsie Bens echtgenote is.

Elsie en Ben wonen gelukkig samen. Ze zijn net negen dagen getrouwd en zijn nog in de wolken van hun huwelijk. Als Ben de deur uit gaat om naar de winkel te komen komt hij na een lange tijd niet terug. Elsie raakt bezorgd en als ze ook nog eens sirenes hoort raakt ze in paniek en rent ze de deur uit. Wat ze even later ziet zorgt ervoor dat haar hele wereld in elkaar stort. Haar geliefde ben is geraakt door een vrachtwagen en is direct overleden. Als Elsie in het ziekenhuis Bens moeder, Susan, tegenkomt wordt het er allemaal niet beter op. Susan wil niet geloven en accepteren dat Elsie Bens echtgenote is. Elsie stort in en haar beste vriendin Ana weet uiteindelijk niet goed wat ze nog moet doen om Elsie beter te laten voelen.

Het verhaal wordt verteld in twee tijdslijnen. Voor het ongeluk als Elsie en Ben elkaar ontmoeten en na het ongeluk. Het is hartverscheurend om te lezen hoe het is om je geliefde kwijt te raken en wat het met je doen. Dat de moeder van Ben Elsie niet wil accepteren en dat ze het niet over haar hart krijgt om de spullen op te ruimen die van Ben waren. Elsie zakt steeds verder weg in haar verdrietig en sleept hier ook Ana mee in. De tijdslijn voor het ongeluk is mooi om te lezen en leer je Ben kennen als een geweldige lieve man waardoor het pijnlijk is om de stukken ná het ongeluk te lezen.

Door de korte en vlotte hoofdstukken heb je het boek zo uit. De schrijfstijl van Taylor Jenkins Reid leest fijn door. Dat dit haar debuut boek is kan je bijna niet opmerken. De gebeurtenissen zijn duidelijk uitgewerkt en er zit genoeg karakterontwikkeling in het verhaal. Taylor Jenkins Reid weet hoe je een boek moet schrijven over het verlies van je geliefde en kan ze je raken met het verhaal. Supernova is een hartverscheurende roman over het verliezen van je geliefde en zorgt ervoor dat je je geliefde vast wilt houden na het lezen van dit boek.

Reacties op: Hartverscheurende roman

40
Supernova - Taylor Jenkins Reid
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners