Veel geheimen in Haparanda
Recensie Wolfzomer Hans Rosenfeldt
Vele geheimen in Haparanda
Met de Cargo-leesclub las ik Wolfzomer, met dank aan #uitgeverijcargo
Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens.
Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan. Terwijl Hannah en haar collega's proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeutenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.
Wolfzomer is de spectaculaire solothriller van Hans Rosenfeldt, de succesvolle bedenker van The Bridge, Marcella en de Bergmankronieken.
Tot zover de tekst op de achterflap van Wolfzomer.
Als groot fan van de boeken die Hans Rosenfedt samen met Michael Hjorth schreef, waren mijn verwachtingen hooggespannen bij de start van het lezen van Wolfzomer.
Ik kan zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben.
In Wolfzomer maken we kennis met politieagente Hannah Wester. In het rustige stadje Haparanda, waar iedereen elkaar kent, gebeurt meestal niet al te veel.
Als er een dode wolf wordt gevonden en onderzoekers menselijke resten in het lichaam van de wolf vinden, gaat het team van Hannah op onderzoek uit.
Zij stuiten op op het verborgen dode lichaam van een onbekende man in de bossen rond Haparanda. Hier start het onderzoek, wat veel meer geheimen aan het licht brengt dan aanvankelijk verwacht. Een mislukte drugsdeal lijkt de start te zijn van een reeks aan gewelddadigheden.
Meerdere inwoners van Haparanda blijken geheimen te hebben. Zo ook Hannah zelf en haar man Thomas.
Hans Rosenfeldt weet de sfeer in het voorheen zo rustige Zweedse stadje goed weer te geven.
Veel interessante karakters passeren de revue, om samen tot een boeiend geheel te komen. De karakters zijn goed uitgewerkt en realistisch. Vanaf bladzijde 1 is het boek spannend, waardoor je het moeilijk weg kan leggen. Het plot is goed opgezet en zeker niet voorspelbaar. Pas op het eind krijg je een idee welke kant het op zal gaan.
Enkele hoofdstukken zijn weegegeven vanuit het perspectief van de stad Haparanda, dat is eerst wel wat verwarrend, maar na enkele alinea's is de opzet duidelijk.
Het afronden van Wolfzomer vraagt om een vervolg met Hannah in de hoofdrol. De oplossing van deze zaak is ook de start van een aantal nieuwe vragen. Ik wil zeker weten hoe het verder gaat met Hannah en haar zoektocht naar de waarheid omtrent De academie.
Ik kijk uit naar het vervolg!