Leuk debuut

Truus Heijnen 21 november 2020
Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog moet Hetty Cartwright de opgezette dieren van het natuurhistorisch museum in Londen evacueren naar een vervallen landhuis, Lockwood Manor genaamd.
Ze maakt daar kennis met Lord Lockwood, een onsympathieke man, en zijn dochter Lucy. Ondanks alle weelde en luxe heeft Lucy geen fijne jeugd gehad en ze worstelt daar nog steeds mee. Hetty en Lucy komen steeds meer tot elkaar en ontwikkelen een relatie waarbij heel wat gevoelens en emoties meespelen.

Met de dieren gebeuren er af en toe rare dingen. Ze worden op onverklaarbare wijze verplaatst of ze verdwijnen helemaal. Hoe kan dit? Wie is daar verantwoordelijk voor?
Wanneer Lord Lockwood een groot diner organiseert komen de gebeurtenissen tot een climax en wordt alles duidelijk.

Dit boek is het romandebuut van Jane Healey.
De mooie cover sprak me meteen aan en maakte me nieuwsgierig naar dit verhaal. Het is een apart gekozen onderwerp, het evacueren van opgezette dieren in verband met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
De schijfstijl van Jane is zeer beeldend, je ‘ziet’ de dieren en het landhuis gewoon voor je. Echter, dat zeer beeldend schrijven heeft ook een nadeel. Veel zinnen zijn ontzettend lang waardoor ik ze soms drie keer moest lezen.
De opbouw van het verhaal is mooi gedaan. Hetty en Lucy vertellen om de beurt hun verhaal waardoor de spanning steeds meer wordt opgebouwd.
Ook de relatie tussen Hetty en Lucy is mooi beschreven.

Kortom, De dieren van Lockwood Manor van Jane Healey is een leuk debuut en heeft me heel wat uurtjes leesplezier bezorgd.

Meer recensies van Truus Heijnen