Advertentie

Sem Terpstra moet voor een schoolopdracht een interview doen. Hij besluit om dit interview te doen met zijn overgrootmoeder, Jo Vinke-Groen. Ze wordt ook wel ouwe oma Vinke genoemd en ze is de grootmoeder van de auteur.

Een van de eerste vragen die Sem stelt, is ‘hebt u in uw leven ook weleens angstige momenten gekend?’. Oma Vinke twijfelt, ze had nooit gesproken over wat ze allemaal had meegemaakt. Dan besluit ze toch om haar verhaal te vertellen.
Het is een verhaal vol verschrikkingen, over de joodse onderduiker, de soldaat en de generaal, de mensen in het verzet en een verhaal over haar eigen ervaringen in de oorlog. Door het verhuizen van het veilige Kampen naar het gebombardeerde Rotterdam blijkt dat er een grote inschattingsfout gemaakt is. Midden in de Hongerwinter moeten ze vluchten.

Het is een zeer boeiend boek. In het boek staan diverse foto’s en worden de hoofdpersonen toegelicht. Daardoor raak je nog meer betrokken bij het verhaal.
Het geeft een duidelijk beeld van de diverse gebeurtenissen in WOII en het wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven. Een aanrader indien je meer wilt weten over de Tweede Wereldoorlog.

Reacties op: Leerzaam verhaal over WOII

36
Misrekening - Robert Terpstra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker