Heel mooi familie verhaal

Twaatje Twaatje
27 mrt 2022

Recensie
Naar het land van het lopend licht - Marjet Maks

Dit boek gaat over de geschiedenis van de familie Maris. Het begint met Alma, die verneemt dat haar vader zichzelf uit het ziekenhuis heeft ontslagen, hij heeft kanker en wil niet verder behandeld worden. Ze neemt contact op met haar halfzus Amore en samen zijn ze de laatste dagen bij hun vader Frans. Frans is geen prater en ondanks dat probeert Alma nog wat over zijn vroegere leven te ontfutselen bij hem, er zijn dingen die hij verzwijgt. Toch krijgt ze antwoorden op haar vragen, ook al is het na zijn overlijden. Hij heeft dagboeken geschreven en een bijzonder testament na gelaten. Door middel van die dagboeken wordt het verhaal van Frans verteld, zijn reis naar en door Spanje. En de vrouw die hij daar heeft ontmoet. Een bijzonder levensverhaal met mooie en minder mooie gebeurtenissen.

Het verhaal wordt in gedeeltes opgesplitst, zo lezen we het verhaal van Alma, vader Frans en van Amore en van nog een aantal personen waar ik niet teveel over kwijt wil, anders spoiler ik teveel, maar ieder heeft zo zijn eigen verhaal, problemen en ervaringen. Er gebeurt zo ontzettend veel in deze familie dat het haast moeilijk is om dat allemaal in een korte recensie samen te vatten. Maar het is echt een mooi boek, alles is mooi omschreven en je leert de hoofdpersonen goed kennen. Ook worden er een aantal maatschappelijke aspecten in verwerkt en dat komt heel natuurlijk over. Het is een dik boek, maar het verhaal verslapt geen moment, het is onderhoudend en interessant, er gebeurt van alles. Ik ben blij dat ik dit boek heb mogen recenseren.

Meer recensies van Twaatje