Cosy crime meets romantiek

Twaatje Twaatje
8 apr 2024

Fenna zit in het criminele circuit. Samen met vier mannen zit ze in een bende die kunst vervalst. Op een dag gaat er iets mis en Fenna wil de bende inclusief haar vriend Pieter de rug toe keren en trekt zich terug in het piepkleine dorpje Kerken. Ze verblijft in B&B 'de gekke gans' bij het echtpaar Henriëtte en George. In het begin is ze nog angstig voor Pieter, maar al gauw voelt Fenna zich thuis in het gemoedelijke dorp. Ze krijgt er een baantje bij de opticien en ze denkt dat ze er low key woont. Ze maakt kennis met Warre, de zoon van de opticien en er lijkt wat op te bloeien. Maar als de hacker in de bende van Pieter haar toch weer gevonden heeft, is er geen ruimte voor Warre en moet ze eerst met het verleden afrekenen. Maar gaat dat wel zo gemakkelijk?

Dit is echt een fijn boek, met de nodige romantiek, maar er zit dus ook een spannend randje aan deze cosy crime. Het is leuk om te lezen dat Fenna zich al meer thuis gaat voelen in Kerken. Ze krijgt er vriendinnen, een baan en mogelijk een nieuwe liefde? Warre, die ze eigenlijk in eerste instantie niet kon uitstaan blijkt toch zo gek nog niet. Het dorp kijkt uit naar het steekspel tournooi, een traditie in die omgeving. Ze zijn er ruim van te voren mee bezig. Het was natuurlijk naïef van Fenna om te denken dat ze daar een ongestoord leventje kon leiden. Maar door de terugkomst van Pieter krijgt het verhaal een andere wending en belanden we in het leven van Fenna voordat ze in Kerken terecht kwam.   Gaat het haar lukken om toch een leven op te bouwen zonder haar verleden?

Meer recensies van Twaatje