Plot om je hoofd bij te houden
Nadat Robin Ellacott in het vorige deel infiltreerde in een sekte, moeten Cormoran Strike en zij nu een moord oplossen die zich afspeelt in de wereld van de vrijmetselarij.
Er wordt een lijk gevonden in een zilverkluis van een winkel die maçonnieke voorwerpen verkoopt. Alleen is het lijk zo verminkt dat niemand de identiteit onomstotelijk kan vaststellen. Strike en Ellacott ontdekken dat er meerdere personen zijn die aan de beschrijving kunnen voldoen. Ze willen uitzoeken wie het lijk precies was en waarom hij precies daar werd vermoord.
Ik kijk altijd uit naar een nieuwe Galbraith. Met 1053 blz. is dit weer een klepper van formaat.
De setting in de vrijmetselarij bezorgt het verhaal van in het begin een geheimzinnig tintje. Het plot zit goed in elkaar, maar naar mijn mening heeft Galbraith het nodeloos ingewikkeld gemaakt. Met wat minder personages en 300 blz. minder was dit volgens mij nog altijd een steengoed boek geweest. Het is in ieder geval een plot om je hoofd bij te houden.
In dit boek ligt er ook veel nadruk op de gevoelens van Cormoran en Robin. Die worden doorheen het boek geweven, zodat er een mooie afwisseling is tussen misdaad en persoonlijke zaken. Dus het stoorde me zeker niet, sucker for romance als ik ben. Maar ook hier weer: we zitten aan boek 8 en het mag nu toch stilaan wel eens gaan gebeuren.
Met de cliffhanger aan het einde is het nu wel weer heel hard uitkijken naar het volgende deel.
Ondanks het ingewikkelde plot en de vele personages heb ik toch weer heel erg genoten van dit verhaal. Benieuwd waar we in deel 9 naartoe zullen gaan.