Vlotte roman

VanessaW 06 december 2025
Romi's wereld stort in als blijkt dat haar man Seb een affaire heeft met een collega. Ze scheiden en niet lang daarna leert Romi Julian kennen. Als ze voor de 1e keer samen met de kinderen op reis gaan naar Spanje, verandert Julian zijn houding. Hij kan het niet verdragen dat Romi zelfstandig is, wil enkel doen waar hij zijn in heeft en vindt het feit dat de kinderen mee zijn maar niks.
Als ze terug thuis zijn, slaat hij Romi voor de 1e keer. En zij slaat terug. Hij zegt wenend dat ze hem mag verlaten, dat hij haar niet verdient...
Wat dan volgt, is bij momenten hallucinant. Ze gaan uit elkaar en Julian begint haar te stalken. Hij breekt bij haar binnen, komt onaangekondigd langs en wil dan niet vertrekken, hij stuurt haar ontelbare berichten.
De politie wordt erbij gehaald maar Julian pakt zelfs de politiemensen in met zijn verhaaltjes en ze geloven Romi niet. Julian belooft haar beterschap, maar het spelletje begint al gauw van voor af aan.
Julian kruipt zodanig onder Romi's huis dat ze de afgrond in glijdt. Pas wanneer ze rock bottom zit, beseft ze dat ze zich moet herpakken, voor zichzelf en voor haar kinderen.

Na het beluisteren van de Libelle Leesclub podcast over dit boek, stond het hoog op mijn verlanglijstje. Het heeft mijn verwachtingen zeker ingelost.
Het boek is fictie, maar het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Luyten noemt de dame in kwestie Dappere Fee, en ik kan alleen maar bewondering voor (en medelijden met) haar hebben.
Ik zat vaak met open mond te lezen, vooral wanneer Romi keer op keer weer voor de smeekbeden van Julian valt en hem weer eens een nieuwe kans geeft.
Ik heb heel erg meegeleefd met Romi en met haar kinderen (want ook zij zijn slachtoffers in dit verhaal).

Cath Luyten heeft goed geluisterd naar het verhaal, heeft research gedaan bij politie en andere diensten en dit verhaal in een geweldig boek gegoten. Ze zet een geloofwaardige Romi en Julian neer, en beschrijft indringend de consequenties die stalking hebben op niet alleen het slachtoffer, maar ook op zijn of haar naaste omgeving.

Dit was een zeer mooi kerstcadeau van de Libelle Leesclub.

Meer recensies van VanessaW

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.