Alweer een wervelende thriller

VanessaW 21 april 2025
De Vriese en Durnez zijn terug! Deze keer moeten ze naar Luik. Daar verdwijnt een meisje van 6. Bizar genoeg wordt ze een paar dagen later teruggevonden, met diepe snijwonden in haar armen en verkleed als stripfiguur Wiske. De dader - die zich De Wolf noemt - laat zo weten dat dit nog maar het begin is, want geen Wiske zonder Suske. Toch? En zo geschiedt, want een paar dagen later wordt het neefje van het 1e slachtoffertje ontvoerd. Waarom viseert De Wolf precies deze kinderen?
Ondertussen hebben Marjolein en Nathan ook privé een paar problemen. Kunnen ze hun persoonlijke vete opzij zetten en deze zaak oplossen voor er nog meer slachtoffers vallen?

Na de passage op de Gentse Feesten in het vorige boek, speelt de volgende thriller in de reeks zich grotendeels af in Luik. We worden weer meegenomen op een spannende tocht.
Het boek heeft korte hoofdstukken, wat ook bijdraagt aan het idee dat je doorheen het boek vliegt. 500+ bladzijden, en ik las 'm op 2,5 dagen uit.

In het begin wordt vooral de klemtoon gelegd op de problemen tussen Nathan en Marjolein. Dit stond naar mijn gevoel een beetje in de weg van het verhaal. Gelukkig verschuift de focus snel en was het weer een wervelend verhaal zoals de vorige 2 boeken.

Het plot zit zeer goed in elkaar, de identiteit van De Wolf was voor mij een verrassing (wat altijd leuk is als je veel thrillers leest zoals ik). Naast het verhaal over de ontvoerde kinderen is er ook nog het stuk waarin Marjolein uitzoekt wat er met haar vader is gebeurd. Ook hier krijgen we weer een stukje van de puzzel toegeschoven.

Ik vond dit alweer een geweldig boek in een geweldige reeks! Spijtig wel dat ze altijd zo snel uit zijn. Nu moet ik weer een hele tijd wachten op het vervolg...

Meer recensies van VanessaW