Heel erg meegeleefd met dit boek
Releasing 10 is het 6e deel van de Boys of Tommen - serie. In dit deel volgen we Hugh Biggs en Lizzie Young. Uit het vorige deel weten we al wat er met Lizzie's zus Caoimhe gebeurd is. Nu volgen we de impact hiervan op Lizzie en haar familie, en komen we te weten wat Lizzie zelf is overkomen.
Hugh is haar vriend sinds de kleuterklas en ze lijken voor elkaar bestemd, maar door Lizzie's bipolaire stoornis doet zij dingen die voor Hugh niet door de beugel kunnen. Hij wil haar steunen en ze zien elkaar doodgraag, maar de vraag is of hun liefde sterk genoeg is om alle stormen te overleven.
Eerst en vooral een waarschuwing: de vele trigger warnings aan het begin van het boek staan er niet voor niets! Dit is géén boek voor gevoelige zieltjes! Kindermisbruik, bipolaire stoornis, zelfmoord,... zijn maar een paar van de onderwerpen die in dit boek aan bod komen.
Zoals telkens in de boeken van Walsh lees je alternerend de gedachten van Hugh en Lizzie. Zo leer je beide zijden van het verhaal kennen en kan je je zeer goed inleven in de twee personages.
Ik moest mij even door het begin van het boek worstelen, met de kindertijd van Hugh en Lizzie. Dat vond ik minder interessant maar het is wel noodzakelijk om hun band te begrijpen.
De andere boys of Tommen komen in dit verhaal maar weinig voor, het focust echt op de gevoelens van de twee protagonisten. Soms vond ik dat wel jammer, want vooral Gibsie zorgt al eens voor een vrolijke noot in de boeken, en hier was dat soms echt wel nodig. Het verhaal was heel donker en triest.
Het verhaal van Lizzie en Hugh gaat nog verder in het volgende deel. Iets om naar uit te kijken, maar ik moet eerst even bekomen van dit boek.