Sterk debuut
Lucy wordt geselecteerd voor een nieuw datingprogramma met een wel heel speciale insteek. Op Angsteiland ga je nl. daten in doodsangst. Kandidaten worden geconfronteerd met hun grootste angsten, in de verwachting dat die de verliefdheid zullen aanwakkeren. Eens daar aangekomen ondervindt Lucy al snel dat het spel hard gespeeld wordt. Maar is het wel een spel of zit er meer achter? Lucy wordt meegezogen in een programma dat letterlijk op leven en dood wordt gespeeld.
Ik las van Alexander Colin vorig jaar Het vluchthuis en dat is me zo goed bevallen dat ik werd getriggerd om zijn 2 eerdere (e-) boeken te lezen. Dit was de 1e en Angsteiland was ook zijn debuut. En wat voor een!
Laat ik nu zelf ook een "angstje hier en daar" hebben (hoogtevrees en een lichte mate van claustrofobie), dus ik zat af en toe met zweethandjes te lezen.
Het verhaal wisselt af tussen de POV's van Lucy, haar vriend en huisgenoot Nick en Nathan, de producer van het programma. Tussendoor kan je ook nog politieverslagen lezen. Zo wordt de informatie met mondjesmaat vrijgegeven. Het boek zelf is verdeeld in 3 delen (Voorspel, Actie en Game Over). Eens Lucy op het eiland zit neemt de spanning hoofdstuk per hoofdstuk toe, tot het uiteindelijk uitmondt in "de grote finale". Het plot mocht van mij nog wat langer uitgesponnen geweest zijn, maar ik heb heel erg genoten van dit razend spannende boek. Nu rest me nog Moederskind te lezen, vooraleer we eind mei kunnen gaan genieten van zijn nieuwste boekenkind.