Heerlijk lugubere thriller
Op het afgelegen domein Twin Maples, in de Ardennen, verdwijnt de rijke Thérésa De Molenaer. Haar man, Alex Renard, huurt privédetective Ray Van Deyck in om zijn vrouw terug te vinden.
Wat een gemakkelijke klus leek, wordt al snel een gevaarlijke onderneming. Het onderzoek voert Ray naar de firma AliTec op het aangrenzende stuk grond, Wat voor duistere zaken gebeuren daar? En heeft die firma iets met de verdwijning van Thérésa te maken?
De proloog begint in de jungle van Venezuela. Daarna verplaatst het verhaal zich naar de Ardennen, naar het landgoed Twin Maples. We maken kennis met Ray Van Deyck, een sarcastische, whiskyzuipende privédetective die er amper in slaagt om de eindjes aan elkaar te knopen.
In het begin moest ik er een beetje inkomen, maar eens het verhaal vaart krijgt, wil je alleen maar verder lezen en weten hoe het afloopt.
De personages zijn allemaal goed uitgewerkt. Het plot zit zeer goed in elkaar, met op het einde nog een paar stevige verrassingen die ik niet had zien aankomen. De finale is behoorlijk luguber en gewelddadig, maar daar hou ik net van.
Stephan Swertvaegher schrijft zeer filmisch, sommige taferelen zijn gruwelijk en bij andere zat ik op het puntje van mijn stoel.
Ik ben blij dat ik deze - voor mij - nieuwe auteur heb leren kennen. Hij vertelde mij onlangs in een gesprek dat hij nu een jeugdboek aan het schrijven is. Dat zal ongetwijfeld ook goed zijn, maar ik hoop wel op nog meer thrillers van zijn hand, al dan niet met whiskyliefhebber Ray Van Deyck in de hoofdrol.
We hebben veel schrijverstalent in ons Belgenlandje, en ik ben blij dat ik weer een nieuwe naam aan mijn lijstje kan toevoegen.