Fascinerend onderwerp voor een omkeerboek

VanessaW 28 november 2025
Auteur Sandra J. Paul staat vooral bekend voor haar omkeerboeken (flipover boeken). Eerder las ik van haar al Mijn waarheid en nu was het de beurt aan The last days of Holly Hayes.

Studenten Holly en Dylan zjin stapelverliefd en maken plannen voor de toekomst. Dylan heeft echter voor Holly verzwegen dat zijn familie Doomsday preppers zijn. Hij is opgegroeid in een wereld waarin elke dag de laatste kan zijn.
Toch wil hij Holly graag aan zijn ouders voorstellen en hij neemt haar mee naar het stadje waar hij is opgegroeid. Net op dat moment krijgt hij een telefoontje van zijn vader dat het einde van de wereld nabij is. Hij wil Holly koste wat het kost redden en neemt een wel heel drastische beslissing...

Wat een geweldig boek was dit! Door het flip-over concept kan je kiezen met wiens verhaal je begint: Holly of Dylan. Dan draai je telkens het boek om en lees je het verhaal vanuit het standpunt van de ander. En in het midden vind je dan de afloop. En wat voor een einde was dit...Prachtig!

Sandra J. Paul heeft een vlotte schrijfstijl, het boek leest vlot weg. De personages zijn goed uitgewerkt, al is dat bij Dylan iets meer dan bij Holly.

Het onderwerp Doomsday preppers vind ik zeer fascinerend. Het geeft een inkijk in een zeer gesloten wereldje (Holly is bvb. niet welkom in het gezin van Dylan want ze is niet "een van hen").
Door het flipover aspect krijg je telkens maar stukjes informatie, die dan weer aangevuld worden als je de kant van het andere personage gaat lezen.

Ik heb zo ontzettend genoten van dit boek. Het was zeker niet mijn laatste omkeerboek en ook niet het laatste boek dat ik van Sandra J. Paul ga lezen.

Meer recensies van VanessaW

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.