Spannend boek met een sinister kantje

VanessaW 11 november 2025
Nina is 15 jaar getrouwd met David. Ze wonen in Brussel en hebben 2 zonen, Matthias van 10 en Vincent van 15. Ze wil weg van haar gewelddadige echtgenoot. Ze komt in contact met de organisatie Arnica, die haar en haar zonen helpt vluchten naar de Ardennen. Ze mogen verblijven in een vluchthuis, rechtover een verlaten kasteel. Ze mogen zo lang blijven als ze willen, maar er is 1 voorwaarde: 1x per maand moeten ze het vluchthuis verlaten, omdat Arnica het nodig heeft. Maar waarvoor? Wat gebeurt daar dat ze niet mogen weten? En wat verbergt Sabine, de oprichtster van Arnica?

Het verhaal wordt in het begin enkel verteld vanuit het standpunt van Nina. Later komen daar de POV's van Vincent en Matthias nog bij. En net dat maakt het verhaal spannend. Soms keert het verhaal ook een stukje terug in de tijd, en wordt het verteld vanuit een ander standpunt. Je krijgt zo met mondjesmaat informatie voorgeschoteld die de andere hoofdpersonen nog niet weten.

De setting is geweldig. Een verlaten kasteel in Celly, de bossen van de Ardennen, alles ademt spanning. Voeg daarbij nog de verschillende geheimen die de hoofdpersonen met zich meedragen, en je krijgt een wervelende thriller met een sinister kantje.

Dit boek was mijn eerste kennismaking met Alexander Colin. Wat kan die man heerlijk schrijven. Sommige zinnen zijn echte pareltjes: "Op het perron zelf stond de trein al te wachten, een grijze slang met ramen die als glanzende schubben het daglicht weerkaatsten." "...op elkaar geperste woonhuisjes met verloederde gevels en af en toe een gerenoveerd herenhuis als een gouden kroon in een rot gebit." Geef toe, als taalkundige, you gotta love it...

Zijn eerste twee thrillers, Angsteiland en Moederskind, zijn enkel verschenen als e-book. Bij deze een oproep naar HarperCollins om deze ook als paperback uit te brengen. Want ik wil wel heel graag meer lezen van deze auteur.

Ik ben heel benieuwd naar wat Alexander Colin nog meer uit zijn pen gaat toveren. Dit was alvast een zeer geslaagde kennismaking!

Meer recensies van VanessaW