De moord op JFK en de complottheorieën
22/11/1963 is een dag die in het collectieve geheugen van Amerika gegrift staat. In Dallas werd president JFK gedood tijdens een rondrit door de stad.
Nog geen 2 uur later werd Lee Harvey Oswald aangehouden als dader van deze moord. Op zijn beurt werd Oswald 2 dagen later gedood door Jack Ruby. Wist hij teveel? Was hij onderdeel van een complot om JFK om te brengen?
In JFK - De geheime archieven fileert journalist en truecrimepodcastmaker Lammert De Bruin samen met Babs Assink de bestaande complottheorieën. Hij kon zowaar een deel van het archief over de moord kopen op E-bay. Verder interviewt hij o.a. de hospita van het gezin Oswald en een oud-CIA agent.
Had Oswald banden met de CIA? Was hij een spion in Rusland? Was er nu een complot of niet? Het zijn maar enkele van de vragen die voorbij komen in het boek en waar De Bruin een antwoord op probeert te zoeken.
Voordat ik aan het boek begon, dacht ik wel iets af te weten van de moord op Kennedy. Maar er zit zoveel meer achter dan ik had kunnen vermoeden.
Ik had soms wat moeite om alle namen uit elkaar te houden. Ik moest er heel erg mijn hoofd bijhouden tijdens het lezen of af en toe eens terugbladeren.
Er staat ontzettend veel info in het boek, waardoor het naar mijn idee soms wat rommelig aandoet. Maar hoedje af voor De Bruin en Assink want zij deden heel grondige research.
Wil je graag in de "rabbithole" duiken die de moord op JFK toch wel is? Dan is dit boek zeker een must-read.
Ik kreeg dit boek van uitgeverij Luitingh-Sijthoff om te recenseren. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.