Afsluiter van de trilogie

VanessaW 13 februari 2025
December in Stockholm. Niklas Stockenberg, minister van Justitie en tevens ex-man van Mina Dabiri, krijgt het bericht dat hij nog 14 dagen te leven heeft. Ondertussen worden er in de tunnels onder de metro botten gevonden, netjes gestapeld. Ze blijken van een financier te zijn. Mina heeft opnieuw, en tot haar grote vreugde, de hulp van Vincent Walder nodig om dit mysterie op te lossen.

Dit is het 3e en laatste deel rond speurder Mina Dabiri en mentalist Vincent Walder. Box las als een trein,Cultus vond ik ook nog prima, maar dit deel vond ik een heel stuk minder, en dat heeft vooral te maken met het einde. Voor mij kwam dit als een deus ex machina uit de lucht gevallen, geen enkele aanwijzing (of ik heb ze zwaar gemist) en dat is voor mij toch een afknapper.

Er doen wat nieuwe personages mee (Loke) en andere treden hier meer op de voorgrond (Niklas en Nathalie). De 2 voorgaande delen lezen is toch een must. Voor mij was het een tijd geleden dat ik ze gelezen had, dus ik moest er wel weer even inkomen.

Läckberg alleen lees ik niet zo graag, Läckberg en Fexeus vond ik een goed duo. Ik ben nu wel benieuwd naar Het offer van Fexeus Solo.

Dit boek vond ik bij momenten best langdradig. Ik ben blij dat de reeks is afgerond. Graag gelezen, maar zoals vaak bij zen trilogie is het eerste deel geweldig en gaat het daarna wel bergaf.

Meer recensies van VanessaW