Tegenvallend, te lang te kabbelend

Venna Venna
7 mrt 2022

Na andere boeken van Nora Roberts zocht ik naar meer aanbod van haar. Verhaal begint in de jeugd van Reena, een brand die zij opmerkt. Na een geschil met een buurjongen en haar vader met diens vader omdat hij verhaal gaat halen. De buurjongen zoekt wraak omdat hij vindt dat haar familie verantwoordelijk is voor het oppakken van zijn vader. De eerste hoofdstukken gaat in chronische volgorde van ene levensfase van Reena en hetgeen die jongen uithaalt. Dit vond ik te kabbelend. Greep me niet. En ook de grote familie van Reena en ook dat Reena soms ook Catherina ofzo werd genoemd vond ik geen meerwaarde. Te veel bijzaken. Pas als Bowen in beeld komt die Reena al jaren zijn droomvrouw vindt, ging het verhaal mij meer boeien. Ze krijgt dan ook pas in de gaten dat de rampspoed die ze door de jaren heeft gehad niet toeval was maar een wraakactie. De liefde tussen Bowen en Reena kreeg voor mij meer en beter vorm. Kon toen echt meeleven en werd geboeid. Terwijl de dood van eerste vriendje pakkend zou moeten zijn, kwam dat niet zo over bij mij. Dan komen er belletjes en jaagt ze achter diegene die haar wil pakken. De ene brand en of dood na de andere. Ook epiloog vond ik niet bevredigend. Ingrediënten waren er voor een goed boek, maar voor mij was het dit keer net niet.

Meer recensies van Venna