Een spannend en spooky avontuur, die je kennis laat maken met het ontstaan van de Danse Macabre

Verelien 04 november 2024
In dit boek volgen we Florian en Isabelle in het jaar 1876. Ze mogen van hun vader niet in de buurt van de abdij komen, want daar heerst het onnoembare. Het boek verteld het begin van de Danse Macabre. Ontdek dit verhaal en ga samen met Florian en Isabelle op een spannend en spooky avontuur vol gevaren.

Ten eerste is het boek prachtig. Goudfolie en relief op de cover, goud op het boekblok.
De duistere sfeer en herkenbare elementen van het oude spookslot komen erin terug. Het boek werd in hoofdstuk twee meteen al interessant, hierdoor zat ik meteen in het boek.

Paul van Loon heeft het weer heerlijk beeldend geschreven, waardoor je echt ondergedompeld word in deze wereld. Dit wordt natuurlijk extra ondersteund door de prachtige illustraties gemaakt door de Efteling. Het is een spannend avontuur met spooky elementen en een belangrijke boodschap. Ik kan me voorstellen dat sommige stukjes wel een beetje eng kunnen zijn voor kinderen.

Ik vond het ook leuk om te zien dat er verwijzingen naar het spookslot in het boek verstopt zitten. Wat ik persoonlijk wel een beetje jammer vind is dat de zwarte kat weer in zijn cliché rol gezet wordt van kwaadaardig. Door o.a. dit negatieve bijgeloof blijven veel zwarte katten in het asiel zitten.

Kortom: Het is een boek vol avontuur en gevaar. Waar niets is wat het lijkt, vol paranormale en fantasiewezens met verwijzingen naar het oude spookslot. Het is een super leuk voor kinderen/jeugd, maar ook een leuk verhaal voor volwassenen. Ben je een Efteling-fan of wil je graag een extra beleving voor de attractie dan kan deze zeker niet ontbreken!

Meer recensies van Verelien