Advertentie

‘Alles is terloops’ begint op een mooie manier. De eerste zinnen zetten je aan het nadenken. Het is heel mooi omschreven.

De stijl van Saskia Harkema is hartverwarmend en is ook gegroeid ten opzichte van het boek ‘Blijven of gaan?’ Het is mooi om deze ontwikkeling te zien.

In het boek zijn verschillende tekeningen te vinden. Deze tekeningen zijn een interessante toevoeging. Ze lijken in eerste instantie heel grof, maar ze geven wel een bepaalde sfeer uit het verhaal weer. Het is heel mooi om die combinatie te zien. De hoeveelheid tekeningen is perfect in balans.

Er wordt afgewisseld tussen heden en het verleden. De flashbacks maken het verhaal levendig. Ze zijn duidelijk aangegeven. Hierdoor weet je heel goed waar je bent.

In het begin is het verhaal een beetje negatief. Ik krijg er een negatief gevoel van. Dit komt onder andere door de heftige gebeurtenissen. Uiteindelijk ontvouwt zich een heel mooi verhaal met een goede ontwikkeling van Johanna (hoofdpersoon). Het negatieve gevoel verdwijnt op de achtergrond en er komt licht en positiviteit voor terug.

Het verhaal komt op een mooie manier bij elkaar. Het is rond en af. Ergens geeft het boek je ook hoop.

Deze recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje

Reacties op: Hartverwarmend

7
Alles is terloops - Saskia Harkema
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners