Advertentie

‘Eerlijk duurt het langst’ is het vervolg op ‘Een van ons liegt’. Ik heb dit eerste deel niet gelezen en dat merkte ik soms. Hierdoor duurde het even voor ik in het verhaal zat. Ik moest even uitvogelen wie wie was en hoe de relaties tussen de personen waren. Uiteindelijk leer je de namen en de relaties snel en neemt het verhaal je mee. Je kunt het dan niet meer wegleggen.

De vormgeving van dit boek is prachtig gedaan. De cover is aantrekkelijk en de titel maakte me nieuwsgierig. De verwijzing van de titel is heel goed gedaan. Het past bij het mysterieuze sfeertje in het verhaal.

Je merkt aan verschillende gebeurtenissen dat er iets borrelt aan de oppervlakte. De spanning wordt subtiel opgebouwd door Karen McManus.

Het plot zit goed in elkaar en de ontknoping is onverwachts. Het verhaal begint kabbelend, maar al snel komt er een enorm tempo in. Het lijkt wel een rit in een bloedstollende achtbaan. De stijl van Karen McManus is vlot en strak.

Om een goed beeld te krijgen van het hele verhaal is het raadzaam om deel 1 ook te lezen. Het verhaal is echter ook prima los te lezen.

Deze recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje.

Reacties op: Bloedstollende achtbaan

16
Eerlijk duurt het langst - Karen McManus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker