Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prikkelend

Deze recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje

De cover van ‘Oscar’ is prikkelend. Letterlijn en figuurlijk. Het is een cover die door zijn eenvoud zal opvallen. Het begin is spannend en het triggert je. Het maakt je nieuwsgierig naar meer.

Het verhaal begint direct. Er is geen ruimte voor een langzame opbouw en het verhaal op je gemak leren kennen is er zeker niet bij. Je wordt direct in het verhaal gegooid. Het is vanaf de eerste pagina spannend.

Er zijn verschillende verhaallijnen. Het hoe en wat ga ik je niet verklappen, maar ik kan je wel iets vertellen over Ilse. Zij is de moeder van Oscar en ze is apart. Iets anders kan ik het niet noemen. Ik kan mijn vinger er bij haar niet op leggen. Ze laat sowieso niet het achterste van haar tong zien. Haar persoonlijkheid geeft wel het mysterieuze tintje aan het verhaal. Zonder haar was het verhaal minder geweest. Ze heeft een belangrijke rol. De namen van de andere personages en de relaties onderling gooide ik regelmatig door elkaar. Het duurde even voor ik de relaties onderling goed had. Hierdoor snapte ik soms bepaalde wendingen niet. Ik moest het dan nog een keer lezen, om er uiteindelijk achter te komen dat het verdomd goed in elkaar zit.

De stijl van Yvonne Franssen is vlot. De spanning wordt zorgvuldig opgebouwd. Eigenlijk moet het verhaal gewoon uit, omdat je wilt weten hoe het allemaal zit.

En dan nog even over het einde. Ik ga niks weggeven, maar je krijgt echt nog even een trap na. Heerlijk! Het is een goede afsluiting. Ik houd ervan!
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Veronique Janssen

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?