Niet meer dan een pamflet tegen Rutte en voor NLBeter.

WeerdtW 13 juni 2023
Ik lees dit boek voor mijn boekenclub, of liever ik heb het reeds gelezen en ik was niet bepaald onder de indruk. De feitjes lezen leuk weg. Van Fenema schrijft opinie stukken voor VK, Trouw en ook NRC en dit boek leest eigenlijk als één groot artikel. Waarschijnlijk kreeg dit boek vorm rondom de verkiezingen van de Tweede Kamer waar Van Fenema met haar partij NLBeter een rol in wilde vervullen. Ze richt dan ook veel van haar proza als pamflet tegen onze MP Mark Rutte. Dat stoort mij enorm. Want ja, je tegen Mark Rutte keren is de laatste jaren meer regel dan uitzondering en makkelijk scoren.
Verder krijg je een dystopisch verhaal voorgeschoteld met nergens ook maar een greintje inzicht. De mens is God en God staat voor totale leegte . Het boek staat vol met voorspelbare gemeenplaatsen. Sommige casussen uit de praktijk lijken zo van internet geplukt want genoegzaam bekend bij de oplettende lezer. Toen ik het hoofdstuk over vacuüm/leegte las verwachtte ik dat ze misschien ook de Matrix er bij zou halen. En jawel... voorspelbaarheid troef dit boekje. Hapklare brokjes voor bijbelkenners en lezers met een klein beetje algemene ontwikkeling. Je kunt beter dagelijks gewoon de krant blijven lezen voor scherpere inzichten over de zeven hoofdzonden.

Meer recensies van WeerdtW