Nu nog een Prequel?

WeerdtW 18 april 2025
Voor De Plot schijnt al een verfilming in de maak te zijn en voor deze Het Vervolg ook... nu ja, Jean Hanff Korelitz schrijft hapklare Netflix series en doet dat wel verrekte goed. De verbeeldingskracht is enorm en in Het Vervolg zelfs beter dan in De Plot. Komt waarschijnlijk omdat de hoofdpersoon Anna Williams- Bonner (Dianna Parker) veel venijniger is dan Jacob Finch Bonner (Jake) in het eerste deel, want Het Vervolg is duidelijk het tweede deel. Er wordt beweerd dat dit tweede deel onafhankelijk kan worden gelezen maar dat zou ik niet aanraden.
De arme Jake legt het flink af tegen zijn weduwe Anna. Ervan uitgaande dat u deel één heeft gelezen kan ik zeggen dat de moordlustige Anna flink tekeer gaat in dit boek en dat de teller uiteindelijk op 10 dodelijke slachtoffers blijft steken (de som van 2 delen).
In heerlijke handenwrijvende proza verheug je je op elke bladzijde die je omslaat hoe het verder gaat. De puzzel is niet zo ingewikkeld omdat de personages die in De Plot voorkwamen ook hier weer ten tonele worden gevoerd maar de manier waarop het verhaal wordt verteld is ronduit fenomenaal.
U zou Jean Hanff Korelitz kunnen kennen van de HBO serie The Undoing, ikzelf had een aha-is-zij-dat toen ik las dat zij de schrijver was van de serie.
Nu De Plot een Sequel heeft gehad ben ik streamserie-technisch gezien eigenlijk ook wel benieuwd naar De Prequel van De Plot.
Heeft Dianna Parker in haar prille jeugd nog meer slachtoffers gemaakt? Of hoe verliep het Jake Bonner voordat hij schrijfaspiraties had?
Niet erg waarschijnlijk en spannend maar ik weet zeker dat Jean Hanff Korelitz er iets moois van kan maken.

Meer recensies van WeerdtW